Pluras jul – TV3 | Viafree
Pluras jul. Svenskt matlagningsprogram från 2016 på TV3 | Viafree.
Plura har gett sig ut i Stockholms skärgård för att fira jul. Och han bjuder förstås in svenska folket i stugvärmen. I Pluras jul får vi lära oss att laga julmat på Pluras vis i sex avsnitt. Det blir klassiska och nya rätter, sill- inläggningar, nubbe och griljering av skinka. I köket får han hjälp av kända svenskar som också brinner för julmat. Välkomna till en serie med julstämning á la Plura, där vi också får lära känna både programledaren och hans gäster lite bättre.
Del 1 av 6. Plura gästas av den folkkära komikern och sillälskaren Robert Gustafsson. De lagar flera sorters sill och revbensspjäll med en fantastisk glaze. Det bjuds på julklappar och snapsvisor och Robert berättar om när han träffade Ingmar Bergman för första gången.
Del 2 av 6. Plura gästas av programledaren Carolina Gynning. De bakar Carolinas favorit mandelmusslor och testar hur det blir att tillaga julskinkan på grillen. Carolina som inte bara är en sann estet utan också väldigt intresserad av andlighet spår även Pluras framtid.
Del 3 av 6. Plura besöks av Mission Impossible-skurken Michael Nyqvist. Plura lagar Janssons frestelse och Michael ger receptet på hans tomatchutney. Dessutom blir det hemmagjorda snapsar och så röks det fisk. Michael berättar även om när han var nära på att dö vid en hollywoodinspelning.
Del 4 av 6. Skådespelaren Johan Ulveson är kvällens gäst hos Plura. Johan som är son till en ubåtskapten har ärvt fars smak för havets läckerheter. Därför blir även matlagningen i detta program havsinspirerad. Det lagas gratinerad hummer, inlagd anjovis och så ger Plura sina bästa tips för hur man ska öppna ett ostron.
Del 5 av 6. Uppesittarkvällen hos Plura börjar med ett härligt besök från den dansanta journalisten Alexandra Pascalidou och komikern Özz Nujen. Alexandra och Plura lagar hel kalkon i ugn och Özz får lära sig de bästa tipsen för att lyckas med hasselbackspotatis.
Del 6 av 6. I årets sista julstök i Pluras jul kommer skönsjungande Malena Ernman och Pluras vapendragare Mauro Scocco. Det lagas härligt saffransdoftande gäddqueneller, julknäck och lerpottasill. Det bjuds på julklappar och Mauro spelar sin senaste låt.
Foto: Eva Edsjö/TV3
Pluras jul utgick tyvärr 2021-01-13
- Hem
›
- Play
›
- TV3 Play | Pluto TV
›
- Pluras jul
2016|6 delar
Fler program att streama gratis
Bästa sommarmiddagen
Längtan till landet
★ 8.1
Drömslottet: Tro, hopp och murbruk
Karl Fredrik på Österlen


Pluras jul. Svenskt matlagningsprogram från 2016 på TV3 | Viafree.
Plura har gett sig ut i Stockholms skärgård för att fira jul. Och han bjuder förstås in svenska folket i stugvärmen. I Pluras jul får vi lära oss att laga julmat på Pluras vis i sex avsnitt. Det blir klassiska och nya rätter, sill- inläggningar, nubbe och griljering av skinka. I köket får han hjälp av kända svenskar som också brinner för julmat. Välkomna till en serie med julstämning á la Plura, där vi också får lära känna både programledaren och hans gäster lite bättre.
Del 1 av 6. Plura gästas av den folkkära komikern och sillälskaren Robert Gustafsson. De lagar flera sorters sill och revbensspjäll med en fantastisk glaze. Det bjuds på julklappar och snapsvisor och Robert berättar om när han träffade Ingmar Bergman för första gången.
Del 2 av 6. Plura gästas av programledaren Carolina Gynning. De bakar Carolinas favorit mandelmusslor och testar hur det blir att tillaga julskinkan på grillen. Carolina som inte bara är en sann estet utan också väldigt intresserad av andlighet spår även Pluras framtid.
Del 3 av 6. Plura besöks av Mission Impossible-skurken Michael Nyqvist. Plura lagar Janssons frestelse och Michael ger receptet på hans tomatchutney. Dessutom blir det hemmagjorda snapsar och så röks det fisk. Michael berättar även om när han var nära på att dö vid en hollywoodinspelning.
Del 4 av 6. Skådespelaren Johan Ulveson är kvällens gäst hos Plura. Johan som är son till en ubåtskapten har ärvt fars smak för havets läckerheter. Därför blir även matlagningen i detta program havsinspirerad. Det lagas gratinerad hummer, inlagd anjovis och så ger Plura sina bästa tips för hur man ska öppna ett ostron.
Del 5 av 6. Uppesittarkvällen hos Plura börjar med ett härligt besök från den dansanta journalisten Alexandra Pascalidou och komikern Özz Nujen. Alexandra och Plura lagar hel kalkon i ugn och Özz får lära sig de bästa tipsen för att lyckas med hasselbackspotatis.
Del 6 av 6. I årets sista julstök i Pluras jul kommer skönsjungande Malena Ernman och Pluras vapendragare Mauro Scocco. Det lagas härligt saffransdoftande gäddqueneller, julknäck och lerpottasill. Det bjuds på julklappar och Mauro spelar sin senaste låt.
Foto: Eva Edsjö/TV3
- Hem
- Play
- TV3 Play | Pluto TV
- Pluras jul
›
›
›
2016|6 delar
Fler program att streama gratis
Bästa sommarmiddagen
Längtan till landet
Drömslottet: Tro, hopp och murbruk
Karl Fredrik på Österlen