Maten som gör dig fet – UR Play
Maten som gör dig fet, brittisk dokumentärserie från 2012. Tre delar i UR Play.
I Maten som gör dig fet utforskar BBC-journalisten Jacques Peretti hur matindustrin har revolutionerat våra matvanor de senaste 40 åren. Med resultatet att vi bara blir fetare och fetare. Det finns pengar att tjäna, trots att intresset för hälsosam mat ökar.
Del 1 av 3. Sockerfällan. Vi kämpar mot övervikt samtidigt som matindustrin vill sälja mer och öka vinsterna. För att bättre förstå detta ”krig” tar vi oss till 1970-talets USA. Det är en nation i kris efter Vietnamkriget, med skyhöga matpriser och politiker som behöver väljare.
Del 2 av 3. Supersized PR. Hamburgerkedjor och läsktillverkare har stora pengar att tjäna på sina hungriga kunders beteende. Farorna med övervikt ignoreras när vinstkurvan pekar uppåt. Trenden med så kallade ”plusmenyer” startade på en biograf i 1960-talets Chicago.
Del 3 av 3 Förförda konsumenter. Varför blir vi allt fetare samtidigt som dietförslagen haglar över oss? Oavsett om vi väljer att överäta eller hålla en mer hälsosam linje finns det stora pengar att tjäna för aktörerna inom matindustrin.
Foto: BBC/UR
[/alert]
Mer streaming
Kategorier
| min
Kategori saknas
Fler program att streama gratis
Kategorier
Populära program
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Maten som gör dig fet, brittisk dokumentärserie från 2012. Tre delar i UR Play.
I Maten som gör dig fet utforskar BBC-journalisten Jacques Peretti hur matindustrin har revolutionerat våra matvanor de senaste 40 åren. Med resultatet att vi bara blir fetare och fetare. Det finns pengar att tjäna, trots att intresset för hälsosam mat ökar.
Del 1 av 3. Sockerfällan. Vi kämpar mot övervikt samtidigt som matindustrin vill sälja mer och öka vinsterna. För att bättre förstå detta ”krig” tar vi oss till 1970-talets USA. Det är en nation i kris efter Vietnamkriget, med skyhöga matpriser och politiker som behöver väljare.
Del 2 av 3. Supersized PR. Hamburgerkedjor och läsktillverkare har stora pengar att tjäna på sina hungriga kunders beteende. Farorna med övervikt ignoreras när vinstkurvan pekar uppåt. Trenden med så kallade ”plusmenyer” startade på en biograf i 1960-talets Chicago.
Del 3 av 3 Förförda konsumenter. Varför blir vi allt fetare samtidigt som dietförslagen haglar över oss? Oavsett om vi väljer att överäta eller hålla en mer hälsosam linje finns det stora pengar att tjäna för aktörerna inom matindustrin.
Foto: BBC/UR
[/alert]
Mer streaming
Kategorier
| min
Kategori saknas
Fler program att streama gratis