Matlagningens kemi – Kunskapskanalen | UR Play
Kemi, fysik och mikrobiologi bakom matlagning avslöjas.
Matlagningens kemi. Amerikansk dokumentär från 2022. Streaming på SVT Play.
Hur blir surdegsbrödet riktigt luftigt? Vilken ingrediens ska tillsättas så att dressigen inte skär sig? Vi träffar bland annat Vanessa Kimbell, Storbritanniens ”surdegsdrottning” och biokemisten Ali Bouzari som använder sina akademiska kunskaper för att tillverka världens godaste potatismos. Med enkla knep går det att förbättra smaken, doften och konsistensen på en maträtt.
Läs mer om Matlagningens kemi på cbc.ca
Foto: UR
Prova gratis streaming
Prova Viaplay 1 vecka gratis – utan bindningstid
2022|52 min
Fler program att streama gratis
Gangsterparadiset
★ 7.4
Grovstädarna
Spionen som räddade världen
Isaac Asimov – ett meddelande till framtiden
Kategorier
Populära program


Kemi, fysik och mikrobiologi bakom matlagning avslöjas.
Matlagningens kemi. Amerikansk dokumentär från 2022. Streaming på SVT Play.
Hur blir surdegsbrödet riktigt luftigt? Vilken ingrediens ska tillsättas så att dressigen inte skär sig? Vi träffar bland annat Vanessa Kimbell, Storbritanniens ”surdegsdrottning” och biokemisten Ali Bouzari som använder sina akademiska kunskaper för att tillverka världens godaste potatismos. Med enkla knep går det att förbättra smaken, doften och konsistensen på en maträtt.
Läs mer om Matlagningens kemi på cbc.ca
Foto: UR
Prova gratis streaming

Prova Viaplay 1 vecka gratis – utan bindningstid
2022|52 min
Fler program att streama gratis
Gangsterparadiset
★ 7.4
Grovstädarna
Spionen som räddade världen
Isaac Asimov – ett meddelande till framtiden
Kategorier
Populära program

Hantera cookies
Vi använder kakor (cookies) för att förbättra, mäta och analysera användningen av webbplatsen samt för besöksstatistik och marknadsföring.
Funktionella Always active
Lagringen eller åtkomsten är nödvändig för att möjliggöra användningen av en specifik tjänst som uttryckligen begärts av användaren, eller endast för att genomföra överföringen av en kommunikation över ett elektroniskt kommunikationsnätverk.
Preferences
The technical storage or access is necessary for the legitimate purpose of storing preferences that are not requested by the subscriber or user.
Statistik
Lagringen eller åtkomsten är endast för statistiska ändamål.
The technical storage or access that is used exclusively for anonymous statistical purposes. Without a subpoena, voluntary compliance on the part of your Internet Service Provider, or additional records from a third party, information stored or retrieved for this purpose alone cannot usually be used to identify you.
Marknadsföring
Lagringen eller åtkomsten krävs för att skapa användarprofiler för att skicka reklam eller för att spåra användaren på en webbplats eller över flera webbplatser.